ładniutka furka Tymon, gratki i bezawaryjności
Problem z pracą " zimnego "silnika
Zwiń
X
-
Problem z pracą " zimnego "silnika
Witam wszystkich użytkowników forum !
Od roku posiadam Octawię tdi 90km z 2001r.
W okresie zimowym zaobserwowałem bardzo niepokojące mnie oznaki pracy "zimnego "silnika.Po uruchomieniu (bez problemu)silnik przez kilka sekund chodzi bardzo nierówno-jakby nie palił na 1 cylinder. Myślałem że to świece żarowe i zmieniłem je na nowe , ale problem pozostał. Po tych kilku sekundach pracuje normalnie.
Proszę o pomoc i opinie w tej sprawie !
renas[/list]
-
-
renas, moim zdaniem litr to trochę dużo, mój AHF 8 tys po wymianie oleju nie łyknął go wcale (przynajmniej na bagnecie jest tyle samo). Poszukaj dobrze na forum, koledzy pisali jak u nich wygląda sprawa z "braniem oleju".
Jeśli na jednym cylindrze ciśnienie jest słabe można podejrzewać że jest jakiś problem z pierścieniami.
Komentarz
-
-
renas
Jeśli chodzi ci o olej to jak najbardziej. Standartem jest 0,5ltr na 5tys km i nie ma się czym przejmować, diesle tak mają. Jesli chodzi o silnik to przebiegu 110kkm trudno jest się dopatrywać zuzycia silnika który to powodowałby gorsze zapalanie. Niższe ciśnienie oznacza brak szczelności cylindra a tym samym zuzycie co przy 110kkm jest dziwne chyba ze licznik był cofany. :szeroki_usmiechslawko007
Komentarz
-
Komentarz